Jika ingin memupuk sikap yang baik dalam diri anak-anak, perlulah bermula dari awal. Seperti yang dikongsikan ibu ini, Sue Farahanis di laman TikTok, tentang minat anaknya terhadap kucing. Bahkan anaknya mudah rasa tersentuh apabila melihat kucing-kucing jalanan.

Artikel Menarik: [“Ini Apa Adik?” Jagan Terus Jawabkan Untuk Anak, Guna Konsep Tungu Dahulu. Bagi Anak Masa Untuk Jawab]

Pergilah ke mana-mana pun, anaknya itu sangat disukai kucing. Kucing-kucing terbiar akan datang kepadanya. Tambah ibu ini, anaknya akan merayu untuk membawa pulang semua kucing jalanan yang dijumpai. Tetapi mereka hanya akan membawa pulang kucing yang cedera balik ke rumah untuk diberi makan serta dirawat.

@suefarahanisBalas kepada @nuhasarah5 AMINN.. ABG LONG TERLALU OBSES DGN KUCING JALANAN. KALAU BOLEH SEMUA NAK BAWAK BALIK..##pencinta_kucing ##fypシ゚viral♬ bunyi asal – SUE FARAHANIS🐈

IKLAN

AMINN.. ABG LONG TERLALU OBSES DGN KUCING JALANAN. KALAU BOLEH SEMUA NAK BAWAK

Ada seekor kucing yang selalu ‘dikunjungi’ keluarga ini, jadi anaknya minta untuk membawanya pulang. Tambah sedih kerana anak kecil ini cukup risau kucing itu dibiarkan tanpa diberi makan.

IKLAN
@suefarahanisSELALU SU JA AKAN BG MAKANAN. XBOLEH BAWAK ABG LONG.NANTI JADI MACAM NI LA.DIA XBOLEH TERIMA ORG BUANG KUCING MERATA TMPT##pencinta_kucing ##fypシ ##fyp #

♬ nhạc nền – Chill Uot Lofi

DIA XBOLEH TERIMA ORG BUANG KUCING MERATA TMPT

Artikel Menarik: [Emosi Anak Banyak Ikut Ibu. Ayah Kena Jaga Hati Ibu Jika Sayang Dua-Dua!]

IKLAN

Bagusnya adik ni, kita doakan mereka sekeluarga diberkati Allah SWT dan sentiasa dimurahkan rezeki. Semoga berkekalan sikapnya yang baik hati dan suka membantu kucing-kucing terbiar ini.

Buat anak sukakan haiwan, gunakan kaedah ini. Klik SINI

(Pa&Ma D Parents adalah komuniti yang menghimpunkan semua yang bergelar ibu bapa & diwujudkan sebagai menyokong perjalanan mereka sepanjang membesarkan anak di era milenium dan akan berkongsi info, artikel dan pelbagai promo aktiviti or event dianjurkan oleh Pa&Ma. Join channel Telegram Pa&Ma D Parents (https://t.me/pamadparents)