Majlis seperti Baby Shower dan Gender Reveal kini menjadi trend kepada pasangan muda untuk meraikan sebuah kelahiran baru. Hinggakan ada yang sanggup membelanjakan ratusan ribu untuk majlis sebegitu seperti pasangan YouTuber popular Dari Dubai ini.

Anas dan Asala Marwah mencetus fenomena apabila menganjurkan sebuah parti mewah hanya untuk mengumumkan jantina anak mereka yang bakal lahir.

Mereka mendedahkan jantina anak kedua dengan memancarkan perkataan “It’s a boy!”, menggunakan cahaya lampu berwarna biru pada menara setinggi 828 meter itu.

Acara yang menelan belanja sebanyak AS$95,000 (RM394,772) itu bukan sahaja membuatkan ahli keluarga dan para tetamu yang hadir berasa teruja, malah ia di turut mencuri perhatian masyarakat dunia selepas mendapat lebih 10 juta tontonan di laman YouTube.

Menerusi video berdurasi 15 minit itu, Asala memberitahu, acara itu sangat bermakna buatnya berbanding hari perkahwinannya.

IKLAN

“Jantung saya berdegup kencang dan bagaikan ingin keluar dari dada. Ia adalah momen yang sangat mengujakan berbanding hari perkahwinan kami.

“Saya sentiasa cuba untuk memberikan kandungan yang tidak pernah diberikan oleh sesiapa di saluran (YouTube) kami,” ujar Asala ketika ditemubual di dalam video berkenaan.

Majlis berkenaan telah dirancang oleh pasangan itu secara rapi dalam tempoh sebulan setengah.

Pasangan berkenaan telah mendirikan rumah tangga pada 2017 dan menimang cahaya mata sulung, Mila pada tahun 2018.

Sumber: Astro Awani & Gempak

Baca: “Menjadi Seorang Ibu Impian Saya,” Dah Nampak Baby Bump! Zahirah Macwilson Turut Doakan Wanita Belum Dikurniakan Zuriat

EPISOD 4 PA&MA JOURNEY BERSAMA JOVIANNINA : Persiapan Anak Terus Melawan Covid

Pandemik yang melanda dunia pada ketika ini amat membimbangkan ib ayah. Apatah lagi apabila anak-anak harus ke sekolah dan bergauk dengan kawan-kawan seperti biasa. Jadi apakah persiapan yang perlu ibuayah sediakan untuk anak-anak bagi melawan covid-19 ini?

Saksikan Episod ke 4, Journey Bersama Jovianina pada 16 September 2020, jam 9 malam hanya di Astro Ria saluran 104/124.

Nak macam-macam info? Join channel Telegram Pa&Ma D Parents