Nama yang cukup gah, malah legasinya di dalam dunia solekan bukan biasa-biasa. Dengan lebih 1.7 juta pengikutnya di instagram membolehkan wanita cantik kelahiran Tanjung Dawai ini cukup dikenali.

Biarpun sudah terbang jauh dalam dunia perniagaan, namun ibu kepada tiga anak ini tetap sama. Malah MUA Bellaz atau nama sebenarnya Nur Nabila Zulyadaini tetap memilih untuk hidup sederhana. Dia tidak bermegah-megah walaupun terlebih mampu untuk hidup mewah seperti ahli perniagaan lain.

Berkongsi cerita di facebooknya, Make up by Bellaz, Bella nyata tidak malu untuk mendedahkan kehidupan sebenar yang dilalui. Malah Bella turut berkongsi beberapa gambar rumahnya yang cukup sederhana dan koleksi fotonya ketika makan bersama anak-anak juga ketika mengandungkan anak ketiganya, Ean Yusof.

 

“I love my family…saya macam ni ja hampaa. Terapkan anak-anak dengan suasana macam ni selalu.

Bersederhana tu lebih indah,” kongsinya.

Biarpun sudah menyiapkan rumah baru untuk didiami malah masih di dalam proses, namun Bella tidak pernah meninggalkan kehidupannya yang terdahulu. Dia mahu hidup bersederhana.

Itu juga yang mahu diterapkan buat anak-anaknya yang sedang membesar. Itulah yang sebaiknya agar anak-anak tidak dimewahkan dan lebih mengetahui bagaimana mencabarnya kehidupan susah dan senang ibunya.

IKLAN

 

 

Pesan Jangan Lupa Diri
Malah katanya lagi, walau setinggi mana pun kita berada, usahlah lupa diri dan sentiasalah memaafkan orang-orang disekeliling kita. Itulah yang sebaik dan inilah yang sentiasa di pegang wanita berdarah campuran Melayu Turki ini lagi.

“Syukur selalu, jangan lupa pada yg Maha Esa. Sesungguhnya rezeki kita dia yang beri, jadi hidup ini sentiasalah menunduk selalu agar kita tidak terpaling pada mata-mata kemasyuran yang boleh membawa lalai dan lupa akan dimana kita bermula. Sentiasa memaafkan orang dan selalu meminta maaf.

“Terima kasih suami, ma ,abah kawan-kawan yang selalu bagi nasihat dorongan yang kuat buat saya. Saya doakan hampa semua sentiasa dimurahkan rezeki selalu dan sentiasa positive.

“Ingat benda yang paling berharga iaitu kesihatan kudrat yang Allah kurniakan. Wang duit boleh dicari tapi kesihatan kalau kita jatuh sakit..Hmm apa pun tak boleh. Saya selalu pikiaq hat tu,” kongsinya lagi.

Semoga kesederhaan ini terus menjadi inspirasi kepada semua wanita.

Isteri kepada Anuar Ahmad dan ibu kepada Iris Alisya, Mohd Aidil Mikhali dan Ean Yusof ini cukup dikenali kerana usaha kerasnya membina legasi dalam dunia solekan yang akhirnya membuahkan hasil lumayan.


EPISOD 4 PA&MA JOURNEY BERSAMA JOVIANNINA : Persiapan Anak Terus Melawan Covid

Pandemik yang melanda dunia pada ketika ini amat membimbangkan ib ayah. Apatah lagi apabila anak-anak harus ke sekolah dan bergauk dengan kawan-kawan seperti biasa. Jadi apakah persiapan yang perlu ibuayah sediakan untuk anak-anak bagi melawan covid-19 ini?

Saksikan Episod ke 4, Journey Bersama Jovianina pada 16 September 2020, jam 9 malam hanya di Astro Ria saluran 104/124.

#PaMaJourneyBersamaJovianNina
#AstroRIA
#MajalahPAMA

Nak macam-macam info? Jom join channel Pa&Ma D Parents Channel https://t.me/pamadparents

Baca: Comelnya Ean Yusuf Bayi Lelaki Mua Bellaz Jadi Perhatian Wargamaya Bermata Kelabu Kulit Putih Melepak Macam Anak Patung!

Sumber: Facebook Make up by Bellaz & @muabellaz