Rezeki anak yatim! Siapa sangka si kembar yang dilahirkan pada 31 Mac lalu tanpa sempat merasa kasih sayang seorang ibu kini menjadi perhatian pihak Istana Kelantan selepas tular kisah Medina Safiya dan Medina Sofiya sebelum ini.

Kisah Safiya dan Sofiya menjadi perhatian kerana ramai yang bersimpati dengan nasib kembar ini yang kini hanya menumpang kasih dengan ayah dan ahli keluarga sebelah ibu dan ayahnya selepas kehilangan ibu akibat komplikasi ketika bersalin.

Betullah orang kata, setiap yang berlaku ada hikmahnya. Cuma kita tak tahu sejauh mana rezeki yang lain pula Allah janjikan.

Namun apa yang membuatkan Safiya dan Sofiya menjadi perhatian kerana ayahnya sentiasa memuat naik perkembangan terbaru si kembar ini.

ARTIKEL BERKAITAN [Safiya & Sofiya Pengubat Rindu Ayah Pada Ibu. Inilah Harta Berharga Arwah Tinggalkan]

Syazwan Najmi Zulkarni, 23, tanpa rasa kekok boleh menjaga dengan baik amanah isterinya walaupun tiada pengalaman. Lagi buatkan ramai kagum kerana dua-dua cukup rapat.

Dalam perkongsian terbaru Syazwan Najmi, dia cukup terharu kerana Yang Teramat Mulia Tengku Muhammad Fa-iz Petra ibni Almarhum Sultan Ismail Petra dan isteri, Yang Berbahagia Cik Puan Sofie Louise Johansson sudi turun padang melawat dan bermesra dengan anak kembarnya.

IKLAN

Daulat Tuanku

Kami hamba rakyat tuanku pacar yang hina ini menjunjung ampun mengucapkan ribuan terima kasih kepada ; Yang Teramat Mulia Tengku Muhammad Fa-iz Petra ibni Almarhum Sultan Ismail Petra dan isteri Yang Berbahagia Cik Puan Sofie Louise Johansson di atas kunjungan kasih hamba rakyat,bertemu anak hamba iaitu Medina Safiya dan Medina Sofiya

Safiya dan Sofiya disayangi ramai

Menerusi ruangan komen pada posting yang dikongsikan oleh Syazwan Najmi, ramai yang gembira melihat rezeki anak kembarnya. Di sebalik ujian mereka kehilangan seorang ibu, Allah gantikan mereka dengan kasih sayang dari orang ramai.

Walaupun tanpa ikatan persaudaraan, semua yang mengikuti kisah si kembar ini sayang pada mereka.

Mengimbau kembali kisah si kembar yang mirip arwah ibunya, Siti Nur Nasuha Shafie, selepas dilahirkan mereka tak sempat merasa pelukan seorang ibu kerana waktu itu ibunya mengalami komplikasi dalaman dan ditempatkan di Unit Rawatan Rapi (ICU).

ARTIKEL BERKAITAN [“Dua-Dua Ada Iras Arwah Isteri, Besarnya Kuasa Allah.” Inilah Cinta Hati Saya!]

Setelah dua minggu bertarung nyawa, pada 14 April akhirnya Allah ambil selama-lamanya ibu muda ini. Ketika dilahirkan Safiya dan Sofiya dikategorikan bayi pra matang dan terpaksa diletakkan dalam jagaan pihak hospital.

Kini perkembangan mereka cukup membuatkan sesiapa sahaja terhibur kerana dah semakin montel dan banyak akal.

Sumber: FB Mie Mie

(Pa&Ma D Parents adalah komuniti yang menghimpunkan semua yang bergelar ibu bapa & diwujudkan sebagai menyokong perjalanan mereka sepanjang membesarkan anak di era milenium dan akan berkongsi info, artikel dan pelbagai promo aktiviti or event dianjurkan oleh Pa&Ma. Join channel Telegram Pa&Ma D Parents (https://t.me/pamadparents)