Cuti sekolah ini apa aktiviti menarik papa mama buat untuk anak-anak isi masa lapang? Kalau tiada apa-apa plan nak buat, beli buku-buku menarik pun boleh buat anak gembira dan tak bosan tau.

Papa mama tahu tak selain buku cerita atau buku aktiviti yang di pasaran, ada lagi buku best dengan ilustrasi warna-warni iaitu Magical Book. Dengan 15 judul menarik pasti memenuhi citarasa anak-anak. Antaranya Cinderella, Little Giraffe’s Big Idea, ABC Fun With Mickey, The Velveteen Rabbit, Roar! Went The Lion, Disney Frozen: A Sleepover Party & Disney Winnie the Pooh: Fun with First Words.

Antara senarai Magical Book yang dijual di BBW 2019

Menariknya Magical Book ini ia berasaskan teknologi 3D dengan membuat imbasan melalui aplikasi Hippo Magic. Untuk memuat turun aplikasi ini papa mama boleh gunakan Apple App atau Google Play. Aplikasi ini percuma!

Bagaimana untuk menggunakan aplikasi “Hippo Magic”?

Langkah 1: Muat turun dari aplikasinya

IKLAN

Langkah 2: Buka aplikasi dan tekan mula (jika notifikasi keluar meminta untuk membolehkan mikrofon, kamera – klik membenarkan)

Langkah 3: Tunjukkan peranti pintar di penutup depan terlebih dahulu, muat turun tajuk buku (untuk pengguna kali pertama sahaja)

Langkah 4: Mana-mana muka surat yang anda lihat Simbol Magic Hippo, arahkan peranti pintar untuk mengaktifkannya!

Hanya muka surat dengan logo Hippo Magic boleh diimbas, yang membolehkan anak-anak merasai keseronokan menggunakan teknologi semasa belajar.

Papa mama jangan risau selepas memuat turun aplikasi dan tajuk buku, dah boleh terus menggunakannya tanpa sebarang sambungan internet.

Menarik kan? Macam mana nak dapatkan Magical Book ini, anda boleh terus ke Big Bad Wolf (BBW KL 2019) yang mana promosinya sah bermula dari 6 hingga 16 Disember 2019 di MIECC, The Mines, Level 2, MIECC, Jalan Dulang, Mines Wellness City, 43300 Seri Kembangan. Pelbagai tawaran menarik menanti pengunjung yang datang membeli ye.