Waktu mengandung adalah tempoh yang agak mencabar bagi seorang wanita. Bukan dari aspek kesihatan saja tetapi orang tua-tua juga selalu pesan, perlu jaga tingkah laku dan percakapan supaya semuanya berada dalam keadaan yang baik.

Sebab itu dalam Islam juga menggalakkan ibu mengandung sentiasa membaca al-Quran dan berzikir untuk elakkan dari memikirkan perkara yang bukan-bukan dan dapat menenangkan hati. Paling penting sentiasalah doakan yang baik-baik untuk diri kita dan anak dalam kandungan.

@bapaknsuami0rang❤️❤️❤️❤️ off topic♬ Terpesona (feat. Bulan) – Gustixa

Bagaimanapun, apa yang menarik perhatian ramai adalah perkongsian dari seorang ayah  menerusi aplikasi TikTok, iaitu anaknya ‘terkenan’ dan mempunyai wajah seperti anak Korea.

Kongsinya, disebabkan isteri sering menonton rancangan realiti TV popular, Running Man setiap hari ketika hamil, anak lahir pun mata sepat macam anak Korea!

PILIHAN ARTIKEL TERBAIK [Bagus Anak Kuat Memanjat! Otak Ligat Berfikir, Daya Fokus Pun Lebih Tajam]

Sepanjang 9 Bulan hamil isteri tengok Running Man setiap hari

Mungkin kebetulan atau takdir Allah, siapa sangka wajah comel anak lelakinya yang bernama Nur Ziyyad Muhammad berjaya menarik perhatian orang ramai kerana dikatakan mempunyai wajah mirip orang Korea! Dia juga memberitahu isterinya kerap menonton rancangan Running Man sepanjang hamil.

IKLAN
@bapaknsuami0rangSenyum ❤️❤️❤️♬ original sound – brigita meliala

Bukan anak keduanya saja yang bermata sepet dan mempunyai wajah ala-ala Korea, tetapi anak pertamanya juga lebih kurang sama. Katanya dalam nada berseloroh.

Nak ada iras wajah anak pelakon Korea

Bukan itu saja, ayah ini juga berkongsikan bahawa anak keduanya itu dikatakan mempunyai wajah yang mirip dengan anak aktres Korea, Lee Mi Do. Kalau dilihat dari segi wajah, mata serta kulit yang putih gebu, memang nampak sama!

IKLAN

Pelakon Korea, Lee Mi Do

Sekali tengok memang macam anak Korea!

“Kena tengok K-Drama mana tahu terkenan juga”

IKLAN

Melalui ruangan komen, ada yang bergurau dengan mengatakan lepas ni kena tengok K-Drama lah masa mengandung untuk dapat anak mata sepat dan ala-ala Korea.

@bapaknsuami0rang♬ BIGBANG Bang Bang Bang edit – G-DRAGON

Kredit: Tiktok Bapak&SuamiOrang

ARTIKEL MENARIK [Suami Boleh Buat Almari Simpan Tudung Isteri. Bajet Bawah RM150, Nampak Lebih Tersusun!]

**Teringin dapatkan keperluan anak pada harga berpatutan, klik sini

(Pa&Ma D Parents adalah komuniti yang menghimpunkan semua yang bergelar ibu bapa & diwujudkan sebagai menyokong perjalanan mereka sepanjang membesarkan anak di era milenium dan akan berkongsi info, artikel dan pelbagai promo aktiviti or event dianjurkan oleh Pa&Ma. Join channel Telegram Pa&Ma D Parents (https://t.me/pamadparents)