Letih sungguh badan, sibuk bekerja. Banyak sangat benda yang harus diselesaikan. Dah tentulah sebagai manusia biasa, akan terasa letih. Seronoknya kalau dapat bercuti, apa lagi di kawasan tanah tinggi yang nyaman dan menenangkan.
Untuk anda yang menginginkan percutian ala-ala seperti di luar negara, bolehlah ke Colmar Tropicale yang terleta di Berjaya Hills. Berkeluasan 16,000 ekar hutan hujan tropikal. Seronoknya kerana hotel bebas dari kesibukan kota tetapi tidaklah terlalu jauh dari Kuala Lumpur. Hanya makan masa 45 minit memandu dari bandar KL.
SENI BINA BANGUNAN PERANCIS
Uniknya seni bina bangunan hotel berinspirasikan dari bandar Colmar yang terletak di utara Alsace, Perancis. Apabila bercuti di sini, seolah-olah berada di kota Perancis ditambah pula dengan kedinginan bukit yang membuatkan kita terasa relaks.
Pemandangan indah sekitar Colmar Tropicale
Hotel ini mempunyai beberapa kategori bilik yang boleh anda pilih. Kesemuanya cantik-cantik dan sesuai untuk pasangan yang sedang berbulan madu mahupun berkeluarga.
Antara kategori bilik yang ada di Colmar Tropicale adalah seperti Superior, Deluxe, 1 Bedroom Suite, 1 Bedroom Deluxe Suite, Family Room, 2 Bedroom Suite, La Grande, La Colmar Suite dan banyak lagi. 
Antara bilik yang terdapat di hotel ini
KEMUDAHAN & SERVIS HOTEL
Selain akses wifi percuma, terdapat banyak lagi kemudahan dan servis yang ditawarkan di sini. Seperti mana hotel mewah yang lain, Colmar Tropicale turut menyediakan pelbagai kemudahan seperti perkhidmatan dobi dan banyak lagi.
Untuk bergerak dari Colmar Tropicale ke lokasi istimewa yang lain di sana, anda tidak perlu bersusah payah untuk memandu kerana servis shuttle turut disediakan di sini.
TAKKAN LAPAR DI SINI!
Tidak perlu risau anda berlapar sekiranya bercuti di sini. Terdapat banyak restoran dan bar yang boleh anda kunjungi untuk menikmati pelbagai hidangan menarik di Colmar Tropicale. Antaranya:
– Le Blason: Kedai kopi yang menghidangkan juadah Asia dan antarabangsa.
– La Boulangerie: Bakeri Perancis yang menyajikan pelbagai pastri dan pemanis mulut. 
– La Cigogne: Restoran mewah yang menghidangkan sajian asli dari Perancis.
-La Flamme: Menyajikan pelbagai pilihan pasta dan piza.
-Le Poulet Roti: Kafe yang menyajikan hidangan ayam panggang istimewa.
-Le Vin 
-Ryo Zan Tei: Sebuah restoran Jepun yang terletak di Botanical Garden. 
Menariknya seni bina di Colmat Tropicale
NAK BERMESYUARAT PUN BOLEH!
Sekiranya anda mempunyai urusan kerja dan berminat untuk mengadakan mesyuarat di sini, tiada masalah!
Pelbagai jenis ruangan mesyuarat yang ada di sini yang boleh dihadiri oleh 200 orang tetamu pada satu masa. Sekiranya anda mahu mengadakan majlis yang lebih ekslusif dan tertutup, terdapat bilik VIP yang mampu menampung sehigga 50 orang tetamu.
Selain itu, anda  anda juga boleh memilih untuk mengadakan sebarang persidangan dan sebagainya di Berjaya Hills Convention Centre yang dapat menampung sehingga 1,200 orang tetamu.
Untuk sebarang majlis formal atau keraian, turut boleh diadakan di Colmar Tropicale & Le Chavelier merupakan sebuah dewan besar yang boleh memuatkan sehingga 1,000 orang tetamu pada satu masa. Untuk bilik VIP pula, dapat menampung sehingga 80 orang tetamu.
BOLEH BUAT MACAM-MACAM AKTIVITI!
Banyak aktiviti menarik yang boleh dibuat seisi keluarga jika anda bercuti di sini. Selain berkunjung ke Botanical Garden, Taman Arnab, Adventure Park, Kid’s Corner & Rides, Horse Trails, Japanese Village dan banyak lagi.
Seronoknya anak-anak bermain arnab!
Untuk Mama yang mungkin mahukan me-time bolehlah berkunjung ke gimnasium, sauna atau menyewa kimono untuk bergaya ala wanita Jepun di Japanese Village.
Suasana relaks dan nyaman di Japanese Village
Aktiviti rekreasi lain yang boleh dibuat di sini adalah seperti memanah, paint ball, bermain boling, berenang di kolam, bermain permainan papan dan banyak lagi.
Seronoknya main flying fox!
Colmar Tropicale turut menawarkan perkhidmatan untuk Team Building anjuran syarikat swasta atau badan kerajaan yang melibatkan pelbagai aktiviti lasak seperti rentas hutan, night walk, pencarian harta karun dan banyak lagi.
Antara aktiviti lasak yang boleh dibuat di sini
PENGANGKUTAN 
Bagi anda yang tidak mahu memandu, bolehlah menggunakan perkhidmatan shuttle yang ada di sini dengan bayaran yang berpatutan.
#PERJALANAN 1 HALA (dari Colmar Tropicale ke Berjaya Times Square) = RM28.00/dewasa & kanak-kanak
#PERJALANAN 1 HALA (dari Colmar Tropicale ke Berjaya Times Square) = RM38.00/dewasa & kanak-kanak
(Harga termasuk tiket masuk)
#PERJALANAN 1 HALA (dari Berjaya Times Square ke Colmar Tropicale) – RM38.00/dewasa & kanak-kanak
#PERJALANAN 2 HALA (dari Berjaya Times Square ke Colmar Tropicale ke Berjaya Times Square) = RM60.00/ dewasa & kanak-kanak
Instagram Colmar Tropicale: www.instagram.com/colmartropicale
Facebook Colmar Tropicale: www.facebook.com/colmartropicaleberjayahills