Setelah 5 tahun melahirkan anak pertama, pelakon berbakat besar, Nad Zainal selamat menimang anak kedua pada hari Selasa lalu di sebuah hospital swasta di Kuala Lumpur. Difahamkan, bayi kedua pelakon ini dilahirkan pada jam 2.50 petang seberat 2.9 kilogram.

Berkongsi momen indah itu, Nad Zainal ada memuat naik beberapa keping gambar dan videonya sebelum melahirkan bayi dan selepas proses kelahiran itu. Ternyata kehadiran anak kedua ini membawa kegembiraan pada mereka sekeluarga.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ناد زاينل (@nad.zainal)

Walaupun masih belum mengumumkan jantina bayi keduanya, gambar dan video sipi-sipi itu, mendapat perhatian rakan-rakan artis dan pengikutnya yang mengucapkan tahniah. Masing-masing tak sabar nak tengok anak Nad!

Maklumlah semasa penggambaran drama yang trending di TV3, Takdir Yang Tertulis, Nad tengah mengandungkan anak kedua dan watak Juwita itu benar-benar memberi impak pada penonton.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ناد زاينل (@nad.zainal)

Lahir secara pembedahan

Menerusi posting yang dikongsikan Nad, dia memuat naik video suaminya iaitu Faliq Amiruddin dan anak sulung, Fahad Ibrahim memangku bayi yang baru dilahirkan itu.

IKLAN

Difahamkan, Nad Zainal telah melahirkan anak kedua ini menggunakan kaedah pembedahan.

Bukan itu saja, Nad turut akui gementar untuk menerima kelahiran anak kedua ini kerana  sudah lama tidak berdepan dengan situasi tersebut.

IKLAN

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ناد زاينل (@nad.zainal)

“Bukan takut nak masuk OT, tapi takut nak berhadapan dengan newborn baby tu.. sebab dah lupa macam mana , 5 tahun dah tak ada baby.

Nad juga turut menjelaskan sepanjang berada di bilik OT, perasaan berdebar tu hilang kerana layanan doktor yang berborak seolah tengah main batu seremban walhal perut tengah kena belah.

“Tak rasa stress langsung dalam OT, lagi stress kena swab!

IKLAN

Terdahulu, dia turut mengucapkan terima kasih kepada semua rakan dan keluarga yang telah mengirimkan hadiah kepadanya.

Sumber: Nad Zainal

**Dapatkab barangan bayi pada harga yang berbaloi di sini. Sementara masih ada promosi!

(Pa&Ma D Parents adalah komuniti yang menghimpunkan semua yang bergelar ibu bapa & diwujudkan sebagai menyokong perjalanan mereka sepanjang membesarkan anak di era milenium dan akan berkongsi info, artikel dan pelbagai promo aktiviti or event dianjurkan oleh Pa&Ma. Join channel Telegram Pa&Ma D Parents (https://t.me/pamadparents)