Alahai cepatnya Arwa Malaikha Urwa berjalan. Baru mencecah usia 10 bulan, nampaknya anak dara Nadzmi Adhwa dan Ardell Aryana kini dah mula belajar bertatih sedikit demi sedikit.

Berkongsi perkembangan terbaru Urwa, Nadzmi telah memuat naik satu video yang menunjukkan buah hatinya itu langsung tak putus asa untuk bangun berjalan lagi walaupun jatuh.

Dengan usianya baru 10 bulan dan dah berjalan, perkembangan Urwa dikira cepat kerana rata-ratanya dalam usia ni bayi biasanya dalam fasa merangkak. Sekitar usia setahun baru mula berjalan.

Biarpun jatuh banyak kali, nampak Urwa tetap berusaha bangun. Jadi tak hairanlah lepas ni dia boleh laju berjalan.

IKLAN

“Ada budak 10 bulan dah start nak jalan. Terkedek-kedek. Good job Urwa. Dont give up !” Tulis Nadzmi di kapsyen video tersebut.

Berikutan itu, ramai yang teruja melihat gelagat Urwa berjalan, jatuh dan bangun semula untuk berjalan. Memang kuat semangat Urwa. Sama kuat macam ummi dia.

Dalam ruangan komen itu, rakan selebriti turut memberi pujian pada Urwa. Antaranya Fasha Sandha dan Dazrin.

IKLAN

Bagus sangat..tak give up!

Lepas ni abi dengan ummi kena bersiap sedialah bila Urwa dah laju berjalan. Seorang kena jaga depan dan belakang sebab biasanya anak yang tengah excited berjalan habis semua dia nak langgar. Lagi luas tempat tu, lagi seronok dan lajulah berjalan.

IKLAN

Kredit: Nadzmi Adhwa

(Pa&Ma D Parents adalah komuniti yang menghimpunkan semua yang bergelar ibu bapa & diwujudkan sebagai menyokong perjalanan mereka sepanjang membesarkan anak di era milenium dan akan berkongsi info, artikel dan pelbagai promo aktiviti or event dianjurkan oleh Pa&Ma. Join channel Telegram Pa&Ma D Parents (https://t.me/pamadparents)