Memahami waktu bermain sangat penting untuk anak, Toys “R” Us telah membuat tinjauan dengan 4,807 ibu bapa di Malaysia untuk lebih memahami cabaran yang dihadapi ibu bapa masa kini ketika bermain dengan anak-anak mereka.

Ketika ditanya apa yang paling penting ketika anak-anak mereka bermain kebanyakannya  ingin meningkatkan daya imaginasi kreatif anak-anak mereka (66.9%) dan waktu bermain untuk membantu anak mereka mengembangkan kemahiran kognitif dan sosial mereka (59.8%).

Berdasarkan tinjauan tersebut, MEGA BLOKS, jenama blok pembinaan untuk kanak-kanak yang memenangi anugerah dan dijual secara eksklusif di Toys “R” Us Malaysia, menawarkan faedah unik untuk membantu ibu bapa berasa yakin dengan produk ini dalam usaha membantu mencipta waktu bermain anak yang menyeronokkan di samping melatih kreativiti, perkembangan kognitif, kemahiran sosial dan banyak lagi.

Ketua Pegawai Komersial Toys “R” Us Asia, Jo Hall berkata dengan waktu kerja ibu bapa yang sentiasa sibuk dan waktu terhad bersama anak, ibu bapa memerlukan lebih banyak sokongan untuk memaksimumkan waktu bermain anak yang terhad.

Toys” R “Us sedia membantu. Selalunya kebanyakan ibu bapa salah faham dengan aktiviti bermain anak-anak, sedangkan inilah fasa untuk pembelajaran baru anak. Oleh itu, memiliki mainan yang betul dan tepat sanat perlu dan rangkaian MEGA BLOKS dapat menyokong ibu bapa melayan anak-anak.

MEGA BLOKS First Builders adalah jenama Blok Pembinaan Pra-sekolah unggulan di Toys “R” Us Malaysia. Dengan bahan yang sangat selamat, tidak beracun dan tahan lama, blok lembut dan chunky ini sangat sesuai untuk anak kecil. Jenama ini telah merangkul anugerah dan mejadi pilihan ibu bapa yang ada anak pra sekolah di seluruh dunia dan kini eksklusif untuk Toys “R” Us Malaysia. Semua set permainan MEGA BLOKS First Builders ini sesuai untuk kanak-kanak berumur 1 hingga 5 tahun.

IKLAN

Big Building Bag

Ibu bapa yang ingin melatih kebolehan dan kreativiti kognitif anak boleh cuba Big Building Bag (RM79.99), yang merangkumi 80 blok berwarna yang dapat dibentuk ikut daya imaginasi anak. Selain itu, ia dapat mengembangkan kebolehan anak meneroka dan melakukan eksperimen dengan lebih baik.

ABC Musical Train Building Set

ABC Musical Train Building Set (RM119.99) memberi pendedahan awal kepada kanak-kanak kepada pengenalan ABC, menyokong perkembangan skolastik mereka dengan cara yang menarik dan interaktif. Sambil belajar anak akan dapat membina kereta api dengan menyusun huruf abjad di samping dapat mendengar lagu abjad.

The Let’s Get Learning Building Set

The Let’s Get Learning Building Set (RM179.99) menyokong kanak-kanak untuk belajar lebih banyak mengenai pengiraan dan matematik, melalui nombor dan piktogram yang dicetak di blok. Dengan 150 keping, terdapat banyak cara untuk bermain dan membantu anak-anak membuat kombinasi bangunan yang berbeza kerana mereka dapat memahami warna, memasang objek dan banyak lagi.

Peek A Blocks

Ibu bapa yang ingin mengembangkan kemahiran motor dan bercerita anak-anak boleh dapatkan set Peek A Blocks (bermula dari RM59.99), yang memberikan permainan langsung untuk membina pemikiran kreatif dan kemahiran motor kasar. Set ini menarik kerana anak-anak akan dapat belajar dengan dalam suasana yang menyeronokkan.

Eco-Friends

Set mainan Eco-Friends mendorong anak-anak untuk belajar tentang haiwan dan mempraktikkan kemahiran memadankan kognitif mereka. Anak-anak akan dapat mengenali tentang hidupan liar dengan lebih dekat. Bermain bersama, anak-anak dan ibu bapa dapat cipta bonding yang lebih baik dengan sama-sama mencipta blok mainan ini.

Bagi mendapatkan maklumat lanjut boleh berkunjung ke rangkaian Toys “R” Us atau pembelian dalam talian untuk mengetahui mainan Mega Bloks dan bantu anak-anak memanfaatkan masa bermain sepenuhnya!